Összetett keresés
Üdvözöljük, kedves
Vendégünk!
  Kosár tartalma
0 termék
  ÁSZF
  Kapcsolat
  Regisztráció
  Bejelentkezés
   
Összetett keresés
        AKCIÓS TERMÉKEK
        Ajándék ötletek
        Akkumulátor, elem
        Autós, motoros termékek
        Baba-Mama
        Digitális fotó és videó
        Háztartási gépek és készülékek
        Iroda bútor
        Irodatechnika
        Iskolaszerek
        Játék
        Játékgépek, konzolok és játékok
        Karácsonyi kellékek, díszek
        Kert, otthon
          - Asztalok
          - Bambusz árnyékolók
          - Barkácseszközök
          - Bevásárlókosár
          - Elektromos kerti szerszámok
          - Elektromosság a házkörül
          - Faliképek
          - Falmatrica
          - Felfújható vendégágy és bútorok
          - Fűnyíró, gyepszellőztető
          - Fürdőszoba
          - GERBER kések, vadászat
             - Bear Grylls túlélő eszközök
             - Élező
             - Gerber Machete, fűrész, kés, ásó
             - Gerber Multifogók, szerszámok
             - Gerber táborozás
             - Gerber Tőr
             - Gerber Vadásztőr, vadászbicska
             - Gerber Zsebkés, bicska
          - Időjárás állomás
          - Kerti és szobabútor
          - Kerti medence és tartozékai
          - Kerti sütés, főzés
          - Kerti szerszámok
          - Kerti szivattyú
          - Könyvdoboz
          - Légfrissítés, párakapu
          - Létra, teleszkópos létra
          - Óra
          - Parafa tábla, tekercs
          - Pléd
          - Rágcsáló és rovarriasztó
          - Rendező és tároló dobozok
          - Szemetes kuka
          - Szőnyeg, lábtörlő, műfű
          - Szúnyogháló és pollenháló
          - Takarító eszközök
          - Vagyonvédelem
          - Virágcserép, kaspó
          - Zár, zárszerelvény
        Kommunikáció
        Konyha
        Kütyük és bigyók
        MP3, MP4, MP5 lejátszó
        Műholdas nyomkövető
        Navigáció, PNA
        Nyomtató kellékek
        Strandolás, nyaralás
        Számítástechnika
        Szépségápolás, egészség, fitness
        Szórakoztató elektronika
        Traffipax elleni védelem
        Vivamax akciós termékek
Teljes név:
E-mail cím:
Kérjük, adja meg az alábbi kódot!
EliTechESET
HiTiIello
MioWayteQ
 
Üzemeltető:
Név: Co-Axial Kft.
Cím: 4030 Debrecen, Vágóhíd u. 3/A
Tel/fax: (52) 536-537
E-mail: info@mp4bolt.hu
Adószám: 13584180-2-09
Cégbíróság: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 09-09-011950
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 8:30-17:30 óráig , Szombat - Vasárnap: Zárva
pickpack
Árukereső.hu Termékgarancia Program
Kategóriák » Kert, otthon » GERBER kések, vadászat » Gerber Zsebkés, bicska » GERBER COMBAT FOLDER harcászati zsebkés 5780

GERBER COMBAT FOLDER harcászati zsebkés 5780

Nyomtatható verzó
Gyártó:GERBER
Garancia:1 év
Várható szállítás:2-4 hét
Szállítási költség 690 Ft-tól
Bruttó ár:43.990Ft
db
GERBER COMBAT FOLDER harcászati zsebkés 5780
Kép nagyítása
COMBAT FOLDER harcászati zsebkés 5780

 • Pengehossz: 11 cm
 • Teljes hossz: 26 cm
 • Becsukott hossz: 14 cm
 • Súly: 210 g
 • Tok: Ballisztikus nylon
 • Nyél: Üvegszálas nylon, fekete

 • SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐ 2-4 HÉT

 • Az Applegate Nyitható Pengés Harcikést kimondottan harci feladatokra fejlesztették ki, katonák és különleges rendeltetésű fegyveres testületek tagjai számára. A klasszikus harcikések általában közepes hosszúságú (kb. 12-15 cm), rögzített pengéjű, szúrásra és vágásra (visszakezes vágásra is) egyaránt alkalmas, masszív eszközök. Rendeltetésük: önvédelem, közelharc megvívása illetve az ellenség hangtalan gyors és biztos elnémítására. A becsukható pengés kések viszont rövid, vágásra szánt békés szerszámok. Előnyük a diszkrét, kompakt hordmód és a sokoldalúság. Napjainkban egyre több cég jelenik meg a piacon nyithatópengés harcikésekkel, melyek sikeresen egyesítik a két funkciót. Ezek egyik leghíresebb, ma már méltán kalsszikus típusa a Gerber Applegate Combat Folder.
  A markolat becsukott állapotban teljes egészében elrejti a pengét, s így annak a háton végigfutó éle nem okozhat sérülést. Vázát két párhuzamos, rozsdamentes acéllemez alkotja. Erre rögzítették oldalanként öt-öt süllyesztett fejű speciális acél csavarral a törésmentes műanyagból, Lexan-ból készített markolathéjat (a csavarok hajlamosak a meglazulásra, ezért érdemes őket kicsavarni, majd kevés ragasztót csöppentve a furatba újra rögzíteni). A markolathéj szemcsés felülete, továbbá az oldalanként található hat-hat nedvesség levezető csatorna biztosítja a csúszásbiztos fogást. A markolat alakja egyedi fejlesztés, az A-F Fighter harcikéstől lett átvéve, annak a lapított változata. A vége csúcsosra van formálva, hogy bénító ütést lehessen vele mérni az ellenfél testén található akupunktúrás pontokra. A széles, lapos, "amfora" jellegű, tökéletesen szimmetrikus markolatforma lehetővé tesz minden késharcban szokásos taktikai manővert. Úgy van kiképezve, hogy sötétben is biztos információt ad használójának a penge (a hegy és az él) pozíciójáról. A penge előtt mindkét oldalon kialakított nagy, recézett bemélyedések hüvelykujj támasztóként helyettesítik a kézvédő keresztvasat. Vágásnál, szúrásnál és visszahúzásnál hatékonyan segítik a biztos fogást. Számolni kell azonban azzal, hogy erős döfésnél (amikor a test blokkolja a pengét) csak korlátozottan képes megállítani a kéz előrecsúszását és a késharcnál igen gyakori tenyér sérülést. A markolat végén, a penge háta felőli oldalon egy fémhüvelyű furat található. Harci késeknél ide nem csuklószíjat, hanem inkább viszonylag hosszú ejtőernyős zsinórt erősítenek (az USA Ranger-ei ezt húzásra bomló "tűzoltó csomóval" rövidítik, s ennek végét megfogva kidobják a kést, amelynek pengéje a visszarántás során kinyílik). "Tapasztalataim szerint, ha több kést raknának le egy bekötött szemű ember elé, hogy válasszon, biztosan hasonló markolatú fegyvert választana." írta Applegate.
  A penge erőteljes acél csappal csatlakozik a markolathoz. Furata kissé eltolva található a markolathéj középvonalához képest (ez egyrészt a nyitást könnyíti meg, másrészt lehetővé teszi, hogy az ellentétes oldalon, a nyitó szemölcs meg tudjon támaszkodni a vázon). A sima járást egy speciális forgózsámoly szerkezet segíti elő. Az ún. "gyémánt" keresztmetszetű penge közepén erőteljes gerinc húzódik. A lándzsa típusú hegy (Spear Point) kifejezetten harci késekre jellemző. Ez a hegy típus a könnyű behatolási képességet párosítja a jó vágóéllel, amely könnyedén vágja át a szöveteket és az ereket. Mivel a penge tengelyében helyezkedik el, lehetővé teszi a pontos szúrást. Hátránya, hogy geometriája miatt nem lehet igazán borotva élesre élezni, hogy hatékony szerszám váljon belőle. Hátránya továbbá, hogy az ilyen típusú penge könnyen sérül, törik. A vágóél egyharmad részig "csipkeszerűen" élezett, Serrated (ez nem közelharcra szolgál: feladata a gyors és biztos vágás). A kétharmad hosszúságú egyenes él szakasz ún. "mikroserretion" felületű (az egyenes él alig látható mikro fogazású). A kés háta nincs gyárilag kiköszörülve, azonban kiképzése lehetővé teszi, hogy a tulajdonos ezt megfelelő szakemberrel elvégeztesse.
  A penge hátán is található egy a barázdált felületű hüvelykujj támasztó szakasz, amely erőteljes vágásoknál segít (ez is elsősorban a munkavégzést szolgálja). Mellette helyezkedik el az egykezes nyitást szolgáló csap, mely egyaránt biztosítja a bal és jobb kézből történő nyitást. Szerepe van a penge nyitott állapotban való rögzítésében is, mivel szilárdan támaszkodik a váz felső részén lévő két támasztó nyúlványra. A zár mechanizmusa a Gerber kitűnő szakembereinek Harseynek és Vallotonnak köszönhető. A vázat alkotó acéllemezek egyikéből a markolatba benyúló laprugót alakítottak ki, mely speciális támasztóval ellátva képezi a háromfunkciós biztosító-záró rendszert, ún. Liner Lock (szellemes a magyar kereszt zár elnevezés): 1./ a kinyitott penge mögé bepattanva rögzíti azt; 2./ a tokból kinyúló csúszásmentes lapja eltolásával válik lehetővé a penge becsukása; 3./ a rajta található apró gömbfelület rögzíti a becsukott pengét (fogyatékossága, hogy hordhelyzetben a legkisebb erő hatására is véletlenszerűen kinyílik). Ez a zárrendszer biztosítja az igazi egykezes működtetést: nyitást és zárást. Azonban, míg mindkét kézzel egyaránt nyitható, csak jobb kézzel csukható be. Az említett támasztó ferde mintázatú csúszásbiztos bordázott felülettel van ellátva, s az egyik legjobban kidolgozott ilyen alkatrész a késpiacon. Rendkívül könnyedén, finoman kattanás kíséretében zár.
  A fegyver súlypontja nagyon jól van beállítva. Az applegate-i elveknek megfelelően pontosan ott helyezkedik el, ahol hüvelyk és mutatóujjak között tartjuk, amikor a fogást váltunk a késen. Bár Applegate szerint "A késdobás a cirkuszba és a varieték színpadára való.", azonban a kés súlypontja lehetővé teszi, hogy a nyitható pengés harcikések között szinte egyedülálló módon dobjuk a Combat Folder-t (természetesen ez nem azt jelenti, hogy a szerkezet is elbírja a dobás gyakorlásával járó terhelést).
  A késtartó is különleges konstrukció, mely a megszokott Black Kordurából készült Gerber tok továbbfejlesztett változata. Újszerűségét a "gyors" maroklőfegyver tokoktól átvett hüvelykujjas nyitású zár adja, mely két, patenttal összekapcsolható, függőlegesen álló rugalmas műanyag lemezből áll. Az egyik felső széle kissé kifele hajlik, hogy erőteljesebb nyomást lehessen rá gyakorolni a nyitásnál, míg a másik lefelé hajlítva, s patenttal rögzítve felülről a tokba feszíti a kést. A pontos méretezésnek és a precíz kidolgozásnak köszönhetően kés könnyen, mozog a tokban, amely egy egyszerű, szellemes megoldással négy irányban rögzíthető a derékszíjon (sajnos az újabb változatokat már egyszerű, tépőzáras tokkal adják).
  A kés használatához nyomjuk hüvelykujjal kifele a tok kiálló, külső lemezét. A patent nyílásával egyidőben felpattan a záró lemez, s ezzel szabaddá teszi az utat a gyors késrántáshoz. Fogjuk kezünkbe a kést. Tegyük hüvelykujjunkat a nyitó bütyökre és körző mozdulattal a toljuk ki a pengét, melynek rögzítését halk, de határozott kattanás jelzi (gyakorolni kell, mivel a hosszú és viszonylag nehéz pengét nem könnyű hatékonyan megmozdítani). A gyorsabb nyitás érdekében a kissé kitolt pengét egy erőteljes csuklómozdulattal kicsaphatjuk. Használat után hüvelykujjal toljuk kifelé a markolatból kinyúló barázdás lapot és mutatóujjal csukjuk be a pengét. Mért adatok szerint gyakorlott kézben zárt tokból a szúrásig nem telhet el több idő egy-két másodpercnél.Összességében a "Gerber Applegate Combat Folder" egy jól kivitelezett, professzionális harceszköz, mely sikerrel egyesíti magában a harcikések és a zsebkések legjobb tulajdonságait. Önvédelemre, közelharcra és különleges "csendes" katonai feladatokra kiválóan, míg hátköznapi használatra megfelelően alkalmas. Szakszerű használatát segíti a Col. Rex Applegate által írt Combat Use of the Double-Edged Fighting Knife (A kétélű harcikés használata a küzdelemben) című kézikönyv.

  Makrai Tibor István alezredes
 • Folytatás Bruttó ár: 43.990Ft db
  Shophunter.eu a boltvadász
  www.argep.hu - az árösszehasonlító oldal  Látogassa meg Co-Axial a ShopMania weboldalon
  Személyes beállítások    Szállítás és garancia    ÁSZF    Kapcsolat    Adatkezelés
  C 2007 osCommerce Fejlesztő: oscommerce.hu
  Az OsCommerce együttműködő partnere az Árukereső.hu
  osCommerce
  Miért érdemes nálunk vásárolni?
  1.Eredeti, magyarországi garancia termékeinkre
  2.Szakértő segítségnyújtás
  3.Udvarias, segítőkész ügyfélszolgálat
  4.Kedvező szállítási díjak
  5.35000 Ft felett ingyenes szállítás Pick-Pack pontba és GLS csomagpontba
  6.1993 óta működő vállalkozás
  7.Megbízható állandó szállítók
  8.Állandó akciók
  9.50000 Ft felett ingyenes szállítás futárszolgálattal

  Üzletünk belülről
  Üzemeltető:
  Név: Co-Axial Kft.
  Cím: 4030 Debrecen, Vágóhíd u. 3/A
  Tel/fax: (52) 536-537
  E-mail: info@mp4bolt.hu
  Adószám: 13584180-2-09
  Cégbíróság: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Cégbírósága
  Cégjegyzékszám: 09-09-011950
  Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 8:30-17:30 óráig , Szombat - Vasárnap: Zárva